14/05/2019

Тебе ти зборувам

Спиеш ли
додека ноќта ме гуши?
Дишеш ли
додека денот ме заслепува?
Гледаш ли во виделина
додека те држам во темнина?

18/03/2019

“Ете ме мене и децата, кои Бог ми ги даде.” Јас не сакав да имам деца по тело во светот, но Бог вас ве даде на мене да ве имам како духовни деца. Таа реченица ми дава утеха, а претпоставувам дека и вам ви носи радост исто така. Ве имам како мои духовни чеда, па така и вие примете ме како ваш духовен отец.