Aкатист на преподобниот отец наш Нектариј Битолски Светогорец

23/12/2021

Акатистот на преподобниот отец наш Нектариј Битолски Светогорец е творештво на сестринството на манастирот.

Во изданието е содржано кратко пролошко житие за преподобниот, акатистот на македонски и паралелен превод на црковнословенски јазик, тропар на светителот на македонски и црковнословенски со партитури на источна и западна нотација, како и поезија посветена на светителот.

Радувај се, оче преподобен Нектарие, Христов храбар војниче и наш топол молитвениче!