Излезе од печат акатистот на преподобниот отец наш Нектариј Битолски

18/12/2021

Радувај се, оче преподобен Нектарие, Христов храбар војниче и наш топол молитвениче!

По големата Божја милост, на денот на чествувањето на преподобниот отец Нектариј, за прв пат излезе од печат Акатист на преподобниот отец наш Нектариј Битолски Светогорец.

По неговите молитви, Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нѐ!

 

Во продолжение, го споделуваме и линкот од видео записот на Акатистот: