Излезе од печат Акатистот на Преподобниот отец наш Наум Охридски чудотворец

30/06/2021

     По Божјо благоволение излезе од печат Акатистот на Преподобниот отец наш Наум Охридски чудотворец. Во оваа книшка покрај Акатистот на македонски и црковнословенски јазик, содржано е и првото словенско житие на светиот Наум, химнографија за неговите тропари, како и поезија посветена на Светителот. 

По молитвите на светиот Наум Охридски чудотворец,

Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилувај ги нашите души!

 

 

 

Сестринството на Манастирот Свети Јован Претеча Слепче